Osman kavala kimdir konusuna değineceğimiz bu bölümde osman kavala nerelidir ve osman kavala biyografisi gibi konulara da değineceğiz.
Osman Kavala 2 Ekim 1957’de Fransa’nın başkenti olan Paris’te dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Necla Kavala, babasının adı ise Mehmet Kavala‘dır. Osman Kavala, 1975 yılında İstanbul’da Robert Lisesi’nden mezun olduktan sonra İngiltere’de Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1982 yılında babası Mehmet Kavala’nın vefatından sonra Kavala Grubu’nda yönetici olarak çalışmaya başlamış, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi ve Güney Demokrasi Merkezi’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.
1983 yılında İletişim Yayınları’nın kuruluşuna katılmış, kültürel çeşitliliğin tanınması, kültürel, sanatsal diyalog ve kültürel işbirliği alanlarını çalıştığı dönemlerde hedeflerine eklenmiştir. 1985 yılında Nazar Büyüm ve Selahattin Beyazıt ile birlikte Ana Yayıncılık kurucu ekibinde yer aldı. Ana Yayıncılık, Encyclopedia Britannica’nın Türkçe versiyonu olan AnaBritannica, Britannica Compton’s ve Temel Britannica‘yı yayımladı. Osman Kavala, Aras Yayınları panosunun kullanıcı hesabı olmaya devam etmekte.
Osman Kavala, 1990’lı yılların başından itibaren birçok STK’nın kurucu ve yönetim kurulunda yer aldı. 1999 depremi sonrasında başlattığı dayanışma faaliyetleri sonrasında görevinden ayrılan Osman Kavala, kariyerinin ardından sivil toplum alanına yöneldi. 1990’larda Türkiye’de gelişmeye başlayan sivil toplum savunuculuğunun önemli aktörlerinden biri haline geldi.
Osman Kavala, Cihangir’de 1984 yılında açılan Bilim ve Sanat Kültür Hizmetleri Enstitüsü’nün (BİLSAK) kurucu üyelerindendir ve dönemin ekolojisi, toplumsal cinsiyeti, kültürü ve sanatı tartışmalarının ön saflarında yer almaktadır. Aynı zamanda 1990’larda kurulan TEMA Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Konseyi ve Demokrasi ve Uzlaşma Merkezi‘nin de kurucularındandır.
Gibi kuruluşların yönetim kurullarında görev almıştır. Kavala aynı zamanda Uluslararası Af Örgütü’nün de sponsoru olmakla beraber Çeşitli STK’ların kuruluşunda ve çalışmalarında da yer almıştır. 2002 yılında araştırmalarını kültür-sanat alanında yoğunlaştırmış ve Türkiye’de kültür ve sanatın üretimini artırmak, görselleştirmek ve paylaşmak için sanat, iş dünyası ve sivil toplumun farklı alanlarından kişilerle işbirliği yapmıştır.
Osman Kavala, yerel girişimleri desteklemek, çeşitlilik ve kültürel hakları vurgulamak, bölgelerarası ve ülkeler arası işbirliğini geliştirmek için Anadolu Kültür’ü kurmuştur. Anadolu Kültür’ün yürüttüğü projelerle toplumsal barış kültürünün yerleşmesini hedeflemiştir. Anadolu Kültür’ün ilk girişimiyle 2002 yılında faaliyete geçmiştir.
Osman Kavala, 2017 yılında 15. yılını dolduran Anadolu Kültür’ün yanı sıra Açık Toplum Vakfı, TESEV, TEMA Vakfı, Tarih Vakfı, Diyarbakır Siyasal ve Toplumsal Araştırmalar gibi birçok sivil toplum kuruluşunun da yönetim kurulu başkanıdır. Osman Kavala, bu ülkenin sorunlarına duyarlı bir birey olarak, farklı görüşteki insanları tartışma forumlarında buluşturmaya, ortak çözümler üretmenin önünü açmaya, toplumda demokratik çözümler üretmeye ve toplumlar arası çatışmalara ortak olmaya çalışmıştır.
Osman Kavala 2 Ekim 1957’de Fransa’nın başkenti olan Paris’te dünyaya gelmiştir.